⇠ Takaisin hevosiin

Klikkaa kuva tarvittaessa isommaksi tästä. (c) VRL-01080


Perustiedot

Vesuriina, kutsutaan Riina
Suomenhevostamma, syntynyt 6.6.2015
Rekisteröity numerolla VH15-018-1536
Säkäkorkeudeksi mitattu 152cm, väri punaruunikko
Kasvattanut Susiraja
Omistaa Wilhood (VRL-00201) / Virtuaalitalli Naukaisu
Kenttä-/yleispainotus, koulutetaan

SV-II (elokuu 2015)
EV-I (elokuu 2015)Klikkaa kuva isommaksi painamalla sitä. (c) VRL-01080


Varsan koulukapasiteetti ei välttämättä päätä huimaa (uskonto kymppi, matikka neljä -tyylisellä ratsutuksella voidaan päästä helppoon A:han), esteillä kapasiteetin pitäisi riittää vähintään metriin. Varsasta on odotettavissa hyväluontoinen hevonen, joka toivon mukaan perii vanhemmiltaan sopivassa suhteessa nöyryyttä, palvelualttiutta ja eteenpäinpyrkimystä...

Vesuriinan molemmat vanhemmat on kuvailtu kunnon halinalleiksi, mutta toistaiseksi kuitenkin näyttää siltä että tamma itse on enemmänkin pieni ja pippurinen, kuin mikään mammanmussukka. Ei siinä, kyllä tutun ihmisen on helppo käsitellä Riinaa, mutta vieraita se yrittää testata saman tien - jos ei muuten, niin häseltämällä ja pyörimällä pilttuussa niin että hoitajan varpaat ovat tulilinjalla. Kaltereihin sitominenkaan ei oikein auta - eikä Naukaisussa edes uskota sellaisiin toimintamalleihin. Muutaman kerran jälkeen hoitajaan totuttuaan tamma kuitenkin ihan varmasti nautiskelee harjailusta, harvapa ei siitä tykkäisi, mutta silti välillä se näyttää hampaitaan ja tuhahtelee turhautuneesti muunmuassa kavionputsaukselle ja harjan tai hännän takkujen selvittämiselle.

Ratsukoulutuksessa on kuitenkin (onneksi) tullut ilmi kasvattajan lupaama kapasiteetti mahdolliselle kenttäuralle: nuori ruunikko on osoittanut mieltymystä esteharjoituksiin. Pienestä koosta ja lyhyehköistä jaloista huolimatta Riinaksi ristitty varsanketale näyttäisi pääsevän lujaa ja korkealta, mutta hallitusti. Irtohypytys on ollut tamman mieleen, ja yksittäisten esteiden korkeus nousi hyvään tahtiin jo reiluun metriin. Ratsastajan kanssa myös maantasalla olevat puomit menevät lennokkaasti.

Myös maastossa käyntiä on harjoiteltu, alussa varovasti taluttelureissuilla, ja koska tamma osoitti pelkkää uteliaisuutta ja mielenkiintoa luonnossaliikkumista kohtaan, on Riina päässyt maastoon muutamia kertoja myös selästä käsin – kaverin kanssa tottakai. Erityisesti maastossa tamma on näyttänyt eteenpäinpyrkivyyttään.

Koulukiemuroiden saloihin Riinaa tuskin patistetaan yhtään sen enempää kuin on tarve, sillä pelkkä kentällä puurtaminen saa tamman änkyräksi ja levottomaksi. Kenttäratsastuskisoja silmälläpitäen tätä kuitenkin täytyy jonkin verran harrastaa, jotta tamman kanssa päästään suunnilleen Helppo B - Helppo A -tasolle.


Sukutaulu

i. Petkele
YLA1, SLA-I*, ERJ-I, KERJ-I
rn, 165cm
ii. Vorokki evm
m, 168cm
iii. Vesuritappo evm
m, 169cm
iiii. Vainiopakko evm
iiie. Kassara evm
iie. Nauriskuoppa evm
m, 163cm
iiei. Kaskinauris evm
iiee. Aatra evm
ie. Pokara evm
rn, 163cm
iei. Pertuska evm
rt, 166cm
ieii. Partakirves evm
ieie. Kukri evm
iee. Kolomarauta evm
prn, 163cm
ieei. Justeeri evm
ieee. Kuorintarauta evm
e. Myrkynkylväjä
KTK-II
vprt, 154cm
ei. Tappohauska evm
vrt, 153cm
eii. Murhamies evm
prt, 153cm
eiii. Kuolontuoj evm
eiie. Hiievvaemo evm
eie. Kaihonkatsanto evm
rt, 151cm
eiei. Visionerri evm
eiee. Kaihonkaivo evm
ee. Myrkynielijä evm
rt, 152cm
eei. Myrkkykeiso evm
klm, 153cm
eeii. Viskibasso evm
eeie. Haavankirvel evm
eee. Miestennielijä evm
vprt, 155cm
eeei. Miehenmalli evm
eeee. Maailmannäkijä evm

Jälkeläiset

Riina ei ole vielä jalostuskäytössä.


Ikääntyminen

Riina ikääntyy satunnaisesti. Taulukossa viimeisimpänä näkyvä ikä on tämänhetkinen.

12.06.2015 - 1v.
27.06.2015 - 2v.
11.07.2015 - 3v.
25.07.2015 - 4v
 

Kilpailut

Näyttelyt:

15.08.2015 - Suomenhevosten rotunäyttely: 13/20 (III-palk) - tuom. Lissu T.
30.08.2015 - VSN-näyttelyt Turmeltajassa: 7/12 (4-4-4½-4-3½-4-4-4-3½-3½=39p) - tuom. dookie
01.09.2015 - NJ-näyttelyt Vanimassa: irto-SERT - tuom. Jannica
03.09.2015 - NJ-näyttelyt Huvitutissa: ei mainintaa - tuom. vaapu.

Riina ei ole vielä kilpaillut


Päiväkirja

16.08.2015 - Maastoestevalmennus

   Valmentajana Pierre

Aloitimme Riina-nimisen suomenhevostamman maastoestevalmennuksen kentällä, jossa verryttelimme tamman monipuolisesti. Nuoren tamman selässä keikkuva Wilhood käsitteli ratsuaan tottunein ottein, vaikka nuorikko yrittikin välillä haastaa ratsastajaansa. Verryttelyissä teimme paljon voltteja, kiemurauria ja muita venyttäviä liikkeitä, jotka Riina teki parhaan kykynsä mukaisesti. Asettumiset eivät vielä olleet täydellisiä, mutta muuten meno näytti hyvältä. Kun verryttelyt oli hoidettu pois alta, siirryimme maastoon, jossa harjoittelimme askelpituuksia lähellä olevien esteiden välillä. Pyysin Wilhoodia lähestymään tamman kanssa pienelle tukille, josta suunnattaisiin suoraa noin kahdenkymmenen metrin päässä olevalle haudalle. Esteiden väliin tulisi mahduttaa kuusi laukka-askelta, josta ei lipsuttaisi. Ensimmäisellä yrityksellä Riina kaasutteli melko urakalla, mutta hoiti kuitenkin hypyt onnistuneesti. Määräämäni askelmäärää ei kuitenkaan saatu toteutettua, kun innokas ratsu ei ollut viitsinyt kunnolla kuunnella ratsastajaansa. Toisella kerralla Wilhood teki hieman jämäkämpiä pidätteitä, jotka menivät läpi, eikä tamma rynninyt enää niin pahasti esteille. Haudalle tullessaan Riina empi useamman kerran, mutta ratsastajansa tukemana tämä lopulta rohkaistui ja viimeiset hypyt sujuivat lennokkaasti.


⇠ Takaisin hevosiin