⇠ Takaisin hevosiin

Klikkaa kuva tarvittaessa isommaksi tästä. (c) Suomen Hippos / Eero Perttunen


Perustiedot

Vennamon Romulus, kutsutaan Romulus
Suomenhevosori, syntynyt 14.05.2015
Rekisteröity numerolla VH15-018-1378
Säkäkorkeus 156cm, väri musta
Kasvattaja Vennamo
Omistaja Wilhood (VRL-00201) / Virtuaalitalli Naukaisu
Este-/yleispainotus, koulutetaan

SV-I (elokuu 2015)
EV-II (elokuu 2015)


Kerrassaan upean mustan värinen Vennamon Romulus on huumorintajuinen ja kiltti, mutta kuitenkin vähän haastava oripoika. Romulus on usein hieman liiankin virkeä, ja se näkyy hyvin esimerkiksi talutustilanteissa; ori hyppelehtii ja juoksee kuin mikäkin päätön kana, ja tätä pomppimista lisää vielä tammat lähistöllä. Kilttihän Romulus on toki, oikeastaan joka tilanteessa, mutta se on vain hieman raaka… Joku voisi sanoa jopa, että ori ei ole kovin viisas luonteeltaan – mutta sitäkin herttaisempi!

Romulus on siis ystävällinen ja mukava hoitaa, vaikka joskus karsinassa laittaessa se saattaakin pyöriä ja käytävällä kiinni ollessaan steppailla ja jopa hiukan pomppia, jos sillä on vähänkään liikaa ylimääräistä energiaa. Romulus kuitenkin nauttii aina täysin siemauksin jokaisesta harjan vedosta sen (yleensä) paksua karvaansa vasten. Mitä karkeampi harja, sen parempi nautinto! Kaviot nousevat pienen kutittelun jälkeen helposti ja sillointällöin Romulus saattaa antaa hoitajalleen kiitokseksi helliä töytäisyjä kuonollaan.

Kouluratsastuksessa ori on vähän raaka ja osaamaton, mutta on innokas oppimaan ja työskentelemään ihmisen kanssa. Romulus onkin miellyttävä ja eteenpäinpyrkivä ratsastaa, vaikka se ei olekaan mikään penaalin terävin kynä. Poika pyrkii kuuntelemaan ohjeita hyvin, mutta nuoruus ja tuoreet, hyrräävät hormonit saavat joskus aikaan sen, että erityisesti tammojen läsnäolo tässäkin asiassa saa aikaan tottelemattomuutta.

Esteillä Romulus on kerrassaan loistava! Vaikka se onkin joskus huolimaton ja saattaa tehdä outoja hyppyjä tai vaikka tiputtaa esteistä puomin tai pari alas, se hyppää erittäin innokkaasti ja imee esteelle juuri sopivalla tavalla. Romulus ei myöskään kieltele oikeastaan ollenkaan, ja siitä se onkin hyvä esteratsu.

Yleispainotteisessa orissa on siis potentiaalia, ja tulevaisuudessa jää nähtäväksi, miten varsinaisilla kisapaikoilla käyttäytyminen onnistuu. Toistaiseksi Romulus ei ole kasvattajalta saapumisen jälkeen kotitalliltaan poistunut, paitsi muutamalle rauhalliselle tutkimusmatkalle lähiseudun maastoratsastusreiteille.

© EmmiV. & Wilhood


Sukutaulu

i. Ralli-Rami
VH14-018-0453
KRJ-I, ERJ-I, YLA-2
rnkm, 150cm
ii. Rattea Renttuli evm
rtkm, 161cm
iii. Juurikan Tähkä evm
rt, 156cm
iiii. Nakean Kuutamoviski evm
iiie. Kiikun Kaakun evm
iie. Hovin Tuohi evm
rtkm, 160cm
iiei. Hynä evm
iiee. Ipanatirallaa evm
ie. Kylvön Henni evm
rn, 149cm
iei. Nukkavieru Leevi evm
m, 152cm
ieii. Muovimäen Juro evm
ieie. Peltojan Pyy evm
iee. Karpikas evm
rt, 154cm
ieei. Hulppoisa evm
ieee. Höyrymamselli evm

e.
Lohikäärmeprinsessa
VH15-018-0489
prt, 149cm
ei. Lohikäärmeprinssi evm
rt, 148cm
eii. Kuolettaja evm
rn, 151cm
eiii. Obelix evm
eiie. Konsonantti evm
eie. Lohtuneito evm
prt, 146cm
eiei. Limppu evm
eiee. Merenneito evm
ee. Maijan Kosto evm
prt, 150cm
eei. Konnankoukku evm
rt, 156cm
eeii. Iki-Liikkuja evm
eeie. Karuselli evm
eee. Huurteinen evm
prt, 147cm
eeei. Puustelli evm
eeee. Ihmeiden Tekijä evm

Jälkeläiset

Romulus ei ole vielä jalostuskäytössä.


Ikääntyminen

Romulus ikääntyy satunnaisesti. Taulukossa viimeisimpänä näkyvä ikä on tämänhetkinen.

11.06.2015 - 1v.
09.07.2015 - 2v.
06.08.2015 - 3v.
 
 

Kilpailut

Romulus aloittaa kisauransa hieman vanhempana.


Päiväkirja

01.08.2015 - Maastakäsinharjoituksia

   Valmentajana annika n.

Kolmas kahvikuppi oli menossa, kun Wilhood saapui kentälle taluttaen varmuuden varalta suitsittua Romulusta - ori saattoi kuulemma välillä olla hieman vekkuli käsitellä. Oli tarkoitus hieman puuhailla hepan kanssa maastakäsin, ja olinkin muutaman pikku tehtävän kentälle kyhännyt.

Aloiteltiinkin "valmennus" heti, ja ensimmäisenä tehtävänä olikin orin totuttaminen vesimattoon. Tuotiin sininen pressun tapainen orin lähelle, ja alkuun se hieman pälyili sitä siihen malliin, että se ei todellakaan mene lähelle pelottavaa rapisevaa esinettä. Hetken kuluttua ori kuitenkin itse otti askeleen lähemmäs ja nuuhkaisi tuota sinistä härpäkettä. Ja otti toisen askeleen. Ja kolmannen. Loppujen lopuksi härpäke ei ollut orin mielestä enää kamala, ja Romulus seisoi maton päällä kuin se olisi koko ikänsä sellaisia nähnyt. No, se olikin sitten astetta kamalampaa, kun matto nostettiin ylös, ja yritettiin saada orin selkään. Aluksi ori katsoi sekä minua, että Wilhoodia siihen malliin, että "mitä hittoa te ämmät siinä duunaatte?!". Sitkeästi kuitenkin yritettyämme saatiin matto orin selkään, ja sittenhän Romulus saikin ehkä muutaman namin liikaa.

Seuraavaksi ruvettiin harjoittelemaan tähän loppuun vielä rakenneseisottamista ja näyttelykäyttäytymistä. Ensimmäisen kerran ori malttoi seisoa melko nätisti, vaikka ei täysin oikeaoppisesti. Tämän jälkeen alkoi Romuluksella mennä hermot tälläiseen varsin "turhaan" puuhasteluun, ja keuliminen oli orin mielestä oikein kivaa. Kun ori malttoi vielä hetken seisoa, sitten otettiinkin taluttaen iiisoa ravia, jotta nähtäisiin paljonko orista sitä liikettä löytyy. Ja löytyihän sitä!

16.06.2015 - Uusi asukas

Tänään Naukaisuun saapui odotettu tulokas, Vennamon Romulus. Olin ostanut ikäänkuin sian säkissä ja nopealla aikataululla – en ollut käynyt katsomassa varsaa kasvattajan luona, mutta tunsin sen vanhemmat ja tiesin sen perusteella, että varsa luultavasti olisi oikein mainio ja tultaisiin hyvin toimeen sen kanssa. Salaa myös toivoin, josko oripoika olisi perinyt isältään kimogeenin.

Kotiinkuljetuksella tilattu nuori suomenhevonen saapui puolenpäivän aikoihin. Ensin autosta hyppäsi kasvattaja apujoukkoineen, jonka kanssa vaihdoimme muutamat sanat. Sitten lähdettiin hakemaan uutta tulokasta auton perästä, ja huokaisin ihastuneena kun kuljetusautosta asteli reilu vuotias, vilkkaan ja uteliaan näköinen Romulus. Ja se oli väriltään MUSTA! Väri kelpasi hyvin, mutta mahtaisikohan kimoutuminen paljastua vielä myöhemmin vai pysyyköhän tämä hevonen mustana loppuikänsä?

Tarjosin Romulukselle porkkanaa heti pihamaalla. Se nuuhkaisi oranssia vihannesta korvat hörössä, mutusti porkkanan kädestäni ja yritti sitten etsiä josko jossain olisi lisää herkkuja. Kasvattaja lähti jatkamaan matkaansa, ja me lähdimme Romululuksen kanssa tutkimaan orin uutta asuinympäristöä ja tutustumaan toisiimme.


⇠ Takaisin hevosiin